fbpx

Premiera nowego studia kuchennego z zabudową Hoover

Marka Hoover zorganizowała event z okazji premiery studia kuchennego w nowej odsłonie. Comfort Food Studio, znajdujące się w warszawskiej Hali Koszyki, zostało wyposażone w nowoczesne i ekologiczne urządzenia AGD firmy Hoover. W ramach wydarzenia odbyły się Eko Warsztaty, które poprowadził zwycięzca programu MasterChef, Mateusz Zielonka.

W evencie wzięli udział przedstawiciele mediów oraz influencerzy, a także Daniel Malak, Regional Manager Candy Hoover Haier. Po oficjalnych przemówieniach i prezentacji funkcjonalności produktów Hoover, uczestnicy wydarzenia przystąpili do wspólnego gotowania pod okiem zwycięzcy programu MasterChef.

Motywem przewodnim Eko Warsztatów było gotowanie metodą sosus vide, dzięki której potrawy zachowują wartości odżywcze i są smaczniejsze. W warsztatowym menu znalazły się takie potrawy jak: kwiaty dyni faszerowane serem kozim z sosem malinowym, tuńczyk sous vide z bułeczką i surówką oraz panna cotta z oscypkiem, owocami i ciasteczkiem.

Uczestnicy eventu mogli przetestować inteligentne urządzenie AGD do zabudowy firmy Hoover. Korzystali z płyt indukcyjnych Hoover HIED430B oraz piekarników Hoover HOZP7876B, które wyróżniają się niezwykle skutecznym systemem czyszczenia pyrolitycznego. Specjalny program sprawia, że wnętrze piekarnika rozgrzewane jest aż do 500°C. W tak wysokiej temperaturze spalane są wszystkie zanieczyszczenia, a powstały w ten sposób popiół jest łatwy do usunięcia nawet w trudno dostępnych miejscach. Szczególne zainteresowanie wzbudziły urządzenia Hoover przeznaczone do gotowania metodą sous vide. Aby przyrządzić autorskie menu MasterChefa, Mateusza Zielonki, uczestnicy wykorzystywali szufladę do pakowania próżniowego sous vide Hoover HVSD14SV. Urządzenie zostało wyposażone w trzy rodzaje próżni i programy automatyczne oraz Funkcję Chef, która jest idealna do przyrządzania marynowanych i nadziewanych mięs. Uczestnicy zapoznali się także z funkcjami schładzarki strumieniowej – wolnowaru sous vide Hoover HBC450SV, a także urządzeniami Hoover z innych kategorii – zaprezentowano ekologiczną pralkę Hoover AXI oraz nowy odkurzacz Hoover H-Free 800.

Wyposażenie Comfort Food Studio w nowoczesne sprzęty marki Hoover nadało temu miejscu zupełnie nową odsłonę. W studio znajduje się także ekspres do kawy, zmywarki oraz lodówko-zamrażarki tej firmy. Eko Warsztaty Kulinarne były zapowiedzią długofalowej współpracy pomiędzy Comfort Food Studio, a Hoover.

Urządzenia do zabudowy Hoover są dostępne w sprzedaży w wybranych studiach mebli kuchennych. Solidne wykonanie i trwałość sprzętów potwierdza ich 5-letnia gwarancja.

Źródło: informacja prasowa